Ga naar de inhoud

Workshop Logo Ontwerpen

Visuele identiteit in vorm en letters!

Een logo is als een speciaal plaatje dat laat zien waar iets voor staat. Het kan een club, een team of zelfs een merk vertegenwoordigen. Bij het ontwerpen van een logo, gebruiken we vormen en letters om iets unieks te maken. Denk aan het tekenen van je naam, maar dan cooler!

Opbouw van de workshop

De kinderen gaan tijdens deze workshop op ontdekkingsreis in de wereld van logo-ontwerp. Ze kijken naar andere logo’s om inspiratie op te doen, en leren alles over abstracte en typografische vormen. Ze ontdekken wat een logo speciaal maakt, om vervolgens hun eigen unieke logo ontwerpen. Dit laatste met behulp van de computer. Afsluitend bekijken we gezamenlijk de digitale kunstwerken die tijdens de les zijn gemaakt.

Voor verdieping van het creatieve proces (oriënteren, onderzoeken, uitvoeren, evalueren) en het experimenteren met verschillende materialen en technieken raden we een uitgebreidere lessenserie aan.

Doelen*

*gebaseerd op inhoudslijn PO Beeldende vorming (sloen Praktische ICT-vaardigheden. Het niveau wordt aangepast aan de groep.

Praktische informatie

De doelgroep is groep 6 tot en met groep 8 van de basisschool.

We geven de workshop Logo Ontwerpen in een klaslokaal. 

De maximale groepsgrootte is 1 schoolklas (± 30 leerlingen).

De workshop duurt een uur.

Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.