Ga naar de inhoud

Workshop Landschap

Landschapstekenen: magie op papier!

Stap in de wondere wereld van landschap tekenen, waar avonturen tot leven komen op papier! In deze workshop leren we de basisregels van tekenen, zodat de creaties van de kinderen stralen als nooit tevoren. Ontdek geheime trucjes om diepte te tekenen, waardoor de landschappen haast echt lijken. Laat je fantasie de vrije loop en ontdek de magie van het creëren!

Opbouw van de workshop

De workshop begint met het verkennen van de fundamentele principes om diepte in te brengen. Samen met de docent maken de kinderen een basisontwerp voor hun landschap. Daarna gaan ze individueel aan de slag om hun eigen landschap verder uit te werken, waarbij de docent hen begeleidt. Hierbij wordt dieper ingegaan op technieken zoals overlapping, afsnijding en contrast tussen licht en donker. Aan het einde van de les nemen de kinderen de tijd om te reflecteren op hun kunstwerken.

Voor verdieping van het creatieve proces (oriënteren, onderzoeken, uitvoeren, evalueren) en het experimenteren met verschillende materialen en technieken raden we een uitgebreidere lessenserie aan.

Doelen*

*gebaseerd op inhoudslijn PO Beeldende vorming (slo). Het niveau wordt aangepast aan de groep.

Praktische informatie

De doelgroep is groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool en alle klassen van het voortgezet onderwijs.

We geven de workshop landschap in een klaslokaal. 

De maximale groepsgrootte is 1 schoolklas (± 30 leerlingen).

De workshop duurt een uur.

Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.