Ga naar de inhoud

Workshop Illustratie

Illustreren kun je leren

Illustraties zie je overal. In boeken, tijdschriften en ansichtkaarten… maar ook op straat zie je overal posters en verkeersborden. Illustraties vertellen een verhaal door middel van tekeningen. Maar wat maakt nou een goede illustratie?

Opbouw van de workshop

Tijdens de workshop illustratie krijgen de leerlingen eerst een korte introductie over illustraties. Door het stellen van vragen worden de kinderen op weg geholpen. Waar moet een goede illustratie aan voldoen? Welk verhaal wil je vertellen met jouw illustratie, wat voor gevoel breng je over en hoe zet je dat op papier? De leerlingen zullen ontdekken dat je in een illustratie niet alles hoeft te vertellen, en verkennen verschillende manieren tot het verbeelden van verhaal. De leerlingen zullen werken aan hun eigen illustratie die, indien wenselijk, aansluit bij het huidige thema.

Voor verdieping van het creatieve proces (oriënteren, onderzoeken, uitvoeren, evalueren) en het experimenteren met verschillende materialen en technieken raden we een uitgebreidere lessenserie aan. Klik hier om meer te lezen over lessenseries.

Doelen*

*gebaseerd op inhoudslijn PO Beeldende vorming (slo). Het niveau wordt aangepast aan de groep.

Praktische informatie

De doelgroep is groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool en alle klassen van het voortgezet onderwijs.

We geven de workshop illustratie in een klaslokaal. 

De maximale groepsgrootte is 1 schoolklas (± 30 leerlingen).

De workshop duurt een uur.

De kosten voor de workshop zijn €105,- exclusief BTW en exclusief reiskosten.

Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.