Ga naar de inhoud

Workshop Choreografie

Choreografie

De workshop choreografie is ideaal om de creativiteit van kinderen naar boven te halen. Even niet luisteren naar een docent, maar lekker zelf aan de slag! De kinderen gaan in groepjes uiteen om zelf een dans te ontwerpen. De kinderen worden uitgedaagd om samen te werken, een verhaal of een concept uit te beelden in dans en om een eigen dansstijl te creëren. De docent stimuleert en inspireert de kinderen om zo het beste uit hen te halen.

Opbouw van de workshop

De workshop begint met een korte uitleg over hoe je het maken van een choreografie het beste kunt aanpakken. Stapsgewijs legt de docent uit wat ervoor nodig is om een dynamische dans in elkaar te zetten. De docent geeft een aantal kaders waar de choreografie aan moet voldoen en dan kunnen de kinderen in groepjes aan de slag. Terwijl de kinderen aan het werk zijn, loopt de docent rond om het proces in goede banen te leiden. Aan het einde van de workshop laten de verschillende groepjes hun eigengemaakte choreografie aan elkaar zien.

Doelen*

*gebaseerd op inhoudslijn PO Muziek (slo). Het niveau wordt aangepast aan de groep.

Praktische informatie

De doelgroep is groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool en alle klassen van het voortgezet onderwijs.

We geven de workshop in een klaslokaal.

De wenselijke groepsgrootte is 12-15 kinderen. Een hele klas is mogelijk, maar hoe groter de groep wordt hoe minder goed wij de kwaliteit kunnen waarborgen.

De workshop duurt een uur.

De kosten voor de workshop zijn €105,- exclusief BTW en exclusief reiskosten.

Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.