Ga naar de inhoud

Workshop 2D naar 3D

De kunst van schaduw

Licht en schaduw, ze kunnen een gewone cirkel laten lijken op een stuiterende voetbal en een platte vaas tot leven brengen met diepte. Ontdek hoe licht en verschillende soorten schaduwen de vorm veranderen en een platte banaan omtoveren tot een lekker hapje! 

Opbouw van de workshop

In deze workshop ontdekken kinderen het fascinerende samenspel van licht en schaduw. Onder leiding van de docent gaan ze direct aan de slag met tekenen en experimenteren, waardoor ze de impact van licht in combinatie met verschillende soorten schaduw ervaren. Ze leren hoe ze schaduw kunnen creëren en waar ze op moeten letten.

Vervolgens gaan de kinderen hun eigen stilleven maken, waarbij ze de geleerde technieken toepassen. Na het maken van een schets werken ze hun ideeën uit, terwijl de docent rondloopt om hen in het proces te begeleiden. Aan het einde van de les reflecteren de kinderen op hun eigen kunstwerken, waardoor ze niet alleen artistieke vaardigheden ontwikkelen, maar ook hun inzicht in licht en schaduw vergroten.

Voor verdieping van het creatieve proces (oriënteren, onderzoeken, uitvoeren, evalueren) en het experimenteren met verschillende materialen en technieken raden we een uitgebreidere lessenserie aan. Klik hier om meer te lezen over lessenseries.

Doelen*

*gebaseerd op inhoudslijn PO Beeldende vorming (slo). Het niveau wordt aangepast aan de groep.

Praktische informatie

De doelgroep is groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool en alle klassen van het voortgezet onderwijs.

We geven de workshop cartoon in een klaslokaal. 

De maximale groepsgrootte is 1 schoolklas (± 30 leerlingen).

De workshop duurt anderhalf uur.

Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.